Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı
Harikalar Diyarı

Harikalar Diyarı

Ortalama İncelemeler

Açıklama

Parkın Genel Özellikleri

Çocuk Oyun Alanı: 3.507 m2 Avrupa’nın en büyük parkı olan Harikalar Diyarı Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunmaktadır. 2004 yılında faaliyete geçen bu parkın toplam kullanım alanı 1.320.000 m2’dir. Bu alanın 92.000 m2’sini suni göletler oluşturmakta olup, bu göletlerin içerisinde Kayıklar ve Su Bisikletleriyle gezmek mümkündür.

Toplam yeşil alan 650.000 m2’olup, 330.000 m2’sini ise yürüyüş yolları ve sert zeminden oluşmaktadır. 41.000 m2’lik açık otopark mevcuttur. Park içerisinde 3.507 m2 çocuk oyun alanı bulunmakta olup, alanda 3 adet büyük ve 9 adet küçük Oyuncakistan mevcuttur. Park genelinde 287 adet demir, 267 adet ahşap oturma banki bulunmakta olup 5.415 m2 piknik alanında 62 adet piknik masası, 22 adet barbekülü çardak yer almaktadır. Park içerisinde bulunan Go-Kart, Kaykay Pisti, Model Gemi yüzdürme alanı, Model Uçak Pisti, Model Araba Pisti, Halı Sahalar, Basket Sahaları, Mini Golf Sahaları, Masa Tenisi alanları, Tenis Kortları ve 5.000 kişilik oturma kapasiteli Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu gibi birçok sportif ve kültürel alanda faaliyeti bir arada yapmanın yanı sıra ailenizle gelip piknik alanlarından faydalanabilir, parkı Tren ile gezebilirsiniz. Parkta 15 adet giriş kapısı ve 114 güvenlik görevlisi bulunmakta olup, 7 farklı bölgede mescit ve WC yer almaktadır. Masal adasında 187 çizgi film karakteri ve 12 sinema salonu bulunmaktadır.

Konumu

Harikalar Diyarı, başkentimiz Ankara ilinin Sincan ilçesine bağlı olan Fatih semtinde yer almaktadır.

Ulaşım

Harikalar Diyarı, Sincan ilçesinde yer almaktadır. Kızılay-Ulus merkez metro istasyon noktalarından Batıkent yönüne hareket eden M1 metrosunu kullanarak OSB-Törekent metro hattı üzerinden Harikalar Diyarı istasyonuna ulaşılmaktadır.

Kızılay ve Ulus merkezden özel araçla alana ulaşım Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinden Sincan-Ayaş Yolu Bulvarı’na geçiş yapılarak Harikalar Diyarı’na ulaşılmaktadır. Park alanında ücretli otoparklar bulunmaktadır.

Ankara’da ikamet etmeyen bireyler, hava ve kara yolu ile parka ulaşım sağlayabilirler. Kendi aracınız, şehirlerarası otobüsler veya uçak ile Ankara’ya ulaşım sağlayabilir ve daha sonra Sincan’ın merkezinden hareket eden EGO otobüsleri ile parka ulaşabilirsiniz.

Sincan Bölgesinde ikamet eden bireyler ise yine çeşitli EGO otobüsleri ile parka ulaşım sağlayabilirler. Bu otobüslerden bazıları:

► EGO 544

► EGO 529

► EGO 509 numaralı otobüslerdir.

Tarihçe

Adeta kendinizi kitabın içerisinde hissedeceğiniz Harikalar Diyarı 2004 yılında ziyaretçilerini ağırlamaya başlamış ve günümüze kadar ününü sürdürmüştür. Park, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yapılmıştır. Park aynı zamanda Sincan Harikalar Diyarı olarak da bilinmektedir. Park adını Harikalar Diyarı kitabından almış olsa da birçok farklı kitapta yer alan kahramanlara da parkın içerisinde yer verilmiş ve ziyaretçilerin masal kahramanlarının dünyalarında bir gün geçirmelerine olanak tanınmıştır. Bu görkemli rekreasyon alanı, yaklaşık olarak 1.320.000 metre karelik bir alana kurulmuş olup bu alanın yarısı yeşillik ile kaplanmıştır. Harikalar Diyarı ile doğa iç içe geçmiş ve bizleri adeta masallara taşımıştır.

Genel Bakış

Ankara Sincan’da toplam 1.320.000 metrekarelik kullanım alanıyla ülkemizin ve tüm Avrupa’nın en büyük parkı olan Harikalar Diyarı, muhteşem görüntüleri, birbirinden renkli masal karakterleri, yeşil alanları ve doğa ile iç içe geçen masal gibi dokusuyla Başkent’in en eğlenceli noktalarından biridir.

Harikalar Diyarı’ın 92 bin metrekarelik bölümünü suni göletler oluşturur. Bu göletlerin içinde aileler su bisikletleriyle gezme imkanı bulur. 650 bin metrekarelik yeşil alan üzerinde yürüyüş yolları vardır. Açık otoparkları, parkın konseptine uygun tasarlanmış yapıları, Go-Kart, kaykay pisti, model gemi yüzdürme alanı, model araba pisti, hali sahalar, basket sahaları, tenis kortları ile ziyaretçilerini ağırlayan Harikalar Diyarı, Ankara’nın huzur ve eğlenceyi bir arada sunan konsept mekanlarının başında gelmektedir.

Harikalar Diyarı’nda, ister yolculuğunuzu yürüyerek ister trenle yapabilirsiniz. Spor ve hobi alanlarında vakit geçirdikten sonra, 5000 kişilik oturma kapasiteli Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu’nda günün kültür etkinliğini izleyebilir ya da piknik alanlarında ailenizle birlikte doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Pikniğinizi üç büyük çadırdan birinde, ya da çardakların altında, barbekü eşliğinde yapabilirsiniz.

5 Ekim 2004 tarihinde faaliyete geçen parkta, adeta bir sahil kasabasında dolaşıyormuş hissi veren ahşap iskeleler, konsepte uygun aydınlatmalar, meydanlar gibi donanımların yanı sıra bir de sosyal ve rekreatif alanlar mevcuttur.

Neden Harikalar Diyarı’na Gitmelisiniz?

Peki ‘Harikalar Diyarı’na neden gitmeliyim?‘ diye soracak olursanız size şu şekilde anlatalım…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, sosyal, kültürel, eğitime yönelik ve sportif tüm faaliyetlerin sunulduğu Sincan Aile Yaşam Merkezi, Sosyal Hizmetler Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hanımlar Lokali, Harikalar Diyarı bünyesinde hizmet vermektedir. Model araba pisti, model gemi ve Go-Kart alanı rekreatif amaçlı meraklılarını beklemektedir.

Parkta spor tutkunları da düşünülmüştür. Açık alanlarda spor aletleri, 700 metrelik yürüyüş parkuru, 2 tenis kortu, 2 mini futbol, 2 basketbol sahası ve 2 adet de halı saha mevcuttur.

Harikalar Diyarı, özel günler için de benzersiz bir adrestir. Parkın içinde nikah, düğün ve balo salonları, en özel anları unutulmaz kılmak için dizayn edilmiştir. Park içerisindeki 22 adet faal durumda işletme ve büfeye ek olarak 6 adet de Masal Adası işletmesi vardır. Bunun yanında 10 adet kullanılabilir, 16 adet de sökülen büfeler mevcuttur.

Ankara’nın bu en özel parkı çocuklar için adeta bir masal diyarıdır. Park içinde, 3 adet büyük Oyuncakistan ve 9 adet de küçük oyuncak grubu bulunur. Masal Adası ise çizgi film karakterleri ve masal kahramanları ile minik misafirlerini bekler. Bu adada ayrıca 12 adet sinema hizmet vermektedir. Tüm gösterimler ücretsizdir.

Miniklerin gezinti yaptığı sırada karşılarına her an bir Asteriks ya da Red Kit çıkabilir! Bir köşede Şirinler, bir köşede ise Nasrettin Hoca bekler onları. Tazmanya Canavarı, Buz Devri’nden çıkıp gelmiş bir mamut ve Anadolu’nun bilge karakteri Keloğlan, miniklere bu keyifli günlerinde eşlik eder sessizce.

Harikalar Diyarı, Sincan bölgesinde adeta bir vaha görüntüsü verirken, manzaraları ve konsept noktalarıyla fotoğraf meraklıları için de kusursuz bir gezi alanıdır. İskelelerde, göl çevresinde, seyir tepesi ve Gül tepesinde eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Güzel günlerde sizleri Harikalar Diyarı Parkı’nda ağırlamak üzere..

Fotoğraflar