AÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Kütüphanesi
AÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Kütüphanesi

AÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Kütüphanesi

Ortalama İncelemeler

Hakkında

Kütüphane Hakkında

Mülkiye geleneğinin bir parçası olan Siyasal Bilgiler Fakültesi Kütüphanesi sosyal bilimler alanında Türkiye’nin önemli uzmanlık kütüphanelerinden biridir. Fakültemizde yapılan eğitim-öğretim ve araştırmaları doğrudan desteklemek, akademik personel, öğrenci ve diğer kullanıcılar için gerekli olan bilgi kaynaklarını sağlamak, kütüphanecilik kurallarına göre düzenlemek ve kullanıcılara en kolay ve hızlı şekilde sunmak amacıyla kurulmuştur.
Daha önce fakültemiz içinde yer alan kütüphanemiz 1963 yılında şu an bulunduğu kütüphane binasına taşınmış, bina 2009 yılında günümüz şartlarına uygun olarak yeniden modernize edilmiştir.
Üç katlı olan kütüphanemizin giriş ve alt katında kitap depolarımız, gazete arşivimiz, süreli yayınlarımız, yönetim, kataloglama, ödünç verme servisi, üst katta 250 kişilik bir çalışma salonumuz ve güncel kitapların yer aldığı “Araştırma Salonu” kitap koleksiyonumuz, ansiklopedi , sözlük ve danışma kaynaklarının yer aldığı “Hande Mumcu Salonu” ve ödünç verme servisimiz yer almaktadır.
Kütüphanemiz giriş katında “Ali Çankaya Nadir Eserler Koleksiyonu” adıyla kütüphanemizde bulunan Osmanlıca ve 1800’lü yıllara ait yabancı dildeki kitapların bulunduğu bir bölümümüz bulunmaktadır.
Kütüphanemizde fakültemizin eğitim ve öğretimi ile ilgili alanlarda 140.000’ in üzerinde Türkçe ve yabancı dillerde kitap, 55.000 ciltlik Türkçe ve yabancı süreli yayın ve tarihi değeri olan gazete koleksiyonu bulunmaktadır. Yayın sayısı yurtiçi ve yurtdışından satın alınan ve bağış yolu ile gelen yeni yayınlarla artmaktadır.
Kütüphanemizde bulunan kaynaklara internet üzerinden “katalog.ankara.edu.tr” adresinden eser adı, yazar, konu vb. başlıklar altında katalog taraması yapılarak ulaşılabilir.
Üniversitemizin abone olduğu veri tabanlarından on-line olarak çok sayıda e-kitap, süreli yayın ve makaleye “kutuphane.ankara.edu.tr” adresi üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir.
SBF Kütüphanesine, fakültemiz öğrencileri, akademik ve idari personeli üye olabilir. Ankara Üniversitesi’nin diğer birimlerine kayıtlı öğrenci, akademik ve idari personel kendi kurum kütüphanelerine üye olmaları halinde ortak sistem üzerinden kütüphanemizden de ödünç kitap alabilirler. Diğer üniversitelerden kitap ödünç talebi olan akademisyenler kendi kurum kütüphanelerinde bulunan ILL servisi aracılığıyla ANKOS KİTS üzerinden kütüphaneler arası ödünç kitap alma hizmetinden yararlanabilirler. Dışarıdan gelen araştırmacılara faydalanmak istedikleri kaynaklar gün içinde iade şartıyla kimlik karşılığı verilmektedir.
Kütüphanemizden ödünç kitap almak isteyen fakültemiz öğrencilerinin okul kayıt aşamasında kütüphane sistemine üyelikleri de tanımlanmaktadır. Kütüphane sistemine tanımlanmamış kullanıcıların kurum kimlikleriyle ödünç verme birimine başvurarak üyelik açtırmaları gerekmektedir. Öğrencilerimiz ve idari personelimiz 5 kitabı 15 günlüğüne ödünç alabilirler. Ödünç alınan kitaplar için 15 günlük 3 kez uzatma hakkı vardır. Akademisyenlerimiz 20 kitabı 30 gün süreyle ödünç alıp 3 kez 30 günlük süre uzatım hakkında sahiptir. Kullanıcılarımız ödünç aldıkları kitapları internet üzerinden kendilerine verilen şifreyle sisteme girerek uzatabileceği gibi telefonla veya kütüphaneye gelerek uzatma işlemlerini yaptırabilirler.

Konumu

Cemal Gürsel Cad. No: 56 Cebeci/ÇANKAYA

Ulaşım

Sayfamızda bulunan harita bölümündeki ”yol tarifi al” butonuna tıklayarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Fotoğraflar